‘Molenaar belangrijkste gegadigde om Jaakke op te volgen’

Als John Jaakke volgende week onder druk van de algemene ledenraad daadwerkelijk terug moet treden als voorzitter van Ajax, is Keje Molenaar de belangrijkste kandidaat om Jaakke op te volgen. Dat meldden bronnen binnen Ajax vrijdag aan Sportweek. Aanstaande dinsdag zal de positie van Jaakke tijdens de algemene ledenraadvergadering ter discussie komen te staan.

Van Molenaar, die eind 2005 in Amsterdam ook al in beeld was om algemeen directeur Arie van Eijden op te volgen, maar toen door Jaakke te onervaren werd bevonden, is bekend dat hij een fel tegenstander is van de huidige voorzitter. Zo liet hij in de media meermaals weten dat hij het een slechte zaak vond dat echte Ajacieden als Klaas Nuninga en Hein Blocks in het verleden zijn teruggetreden, terwijl mensen als Jaakke er alleen zitten voor ‘hun eigen ego en de pluche’ en ondertussen wel de touwtjes in handen hebben.

Commerciële weg
Ook zei Molenaar: ‘Jaakke wil Ajax terug naar de top brengen en denkt dat via een commerciële weg te kunnen bereiken. Ik vind dat niet de juiste manier. Als je goed en succesvol voetbal speelt, volgt het commerciële succes vanzelf. De clubleiding van Ajax is het voetbal uit het oog verloren. Nee, dit zijn geen opmerkingen van iemand die uit rancune handelt. Ik maak me gewoon zorgen om de club waar ik aanhanger van ben.’

Advocaat Keje Molenaar, geboren op 29 september 1958, speelde in zijn actieve carrière achtereenvolgens voor Volendam (1977-79), Ajax (1980-84), opnieuw Volendam (1984-85) en Feyenoord (1985-89). Ook speelde hij twee (vriendschappelijke) interlands. (HM/ MB)

Related posts