Koster tot maximaal het einde van het seizoen hoofdtrainer daarna weer Jong Ajax

Adri Koster zal hoe dan ook niet langer dan tot het eind van het huidige seizoen fungeren als hoofdcoach van Ajax. Tegenover Sportweek sluit de interim-trainer een langer dienstverband in die functie uit. Koster werd eerder deze week aangesteld om het vertrek van Henk ten Cate naar Chelsea op te vangen. De van Jong Ajax overgehevelde coach verklaarde zelf al eerder dat de doelstellingen voor het huidige seizoen niet gewijzigd zullen worden. Ajax moet mee blijven strijden om de landstitel, ook al verkeert de club momenteel in zwaar weer.

Hoe het ook af moge lopen, Koster zal volgend jaar gewoon weer aan de slag gaan als trainer/coach van de beloften op trainingscomplex De Toekomst. “Ik loop lang genoeg mee in dit wereldje om te weten hoe dat werkt. Het is helemaal niet aan de orde dat ik na dit seizoen ook nog coach ben van Ajax 1.”

Overigens gaan rondom het Amsterdamse ook de geruchten dat de langste tijd van voorzitter John Jaakke er wel eens op zouden kunnen zitten. Aankomende dinsdag, tijdens de ledenvergadering, zal de positie van de 2003 benoemde voorzitter ter discussie worden gesteld.

Mocht de zittende preses daadwerkelijk vertrekken, dan lijkt dat de kans op een terugkeer Co Adriaanse een stuk reëler. Jaakke verklaarde namelijk eerder dat de komst van de momenteel in Qatar actieve coach ‘niet in het belang van de club zou zijn’. Adriaanse zelf liet tegenover de NOS weten wel heil te zien in een herkansing in de Amsterdam Arena

Related posts