‘Ajax door omkoping tegen verkeerde tegenstander in Europa Cup 1 Finale!’

Toen Ajax in 1971, dankzij een 2-0 overwinning op Panathinaikos, in Londen de Europa Cup I won, had eigenlijk Rode Ster Belgrado de tegenstander in de finale moeten zijn. De Joegoslaven hadden zich echter laten omkopen, die onthulling doet Despina Gaspari; de vrouw van de voormalige Griekse dictator Giorgios Papadopoulos, in het Servische dagblad Politika, zo meldt Globoesporte.

Rode Ster Belgrado won in de halve finale thuis dik verdiend met 4-1. In Athene liep het fout: 3-0. Enkele Joegoslavische spelers presteerden ondermaats vanwege een voedselvergiftiging. Volgens Despina Gaspari klopt dit verhaal echter niet. Volgens haar ging het om een politiek akkoord.

“Panathinaikos was bijzonder goed bezig dat seizoen,” aldus Gaspari. “Maar na de 4-1 nederlaag had ik er weinig vertrouwen in. Ik vertelde dit voor de wedstrijd aan de president. Mijn man stelde mij gerust: De wedstrijd was onderling geregeld. We laten zo’n belangrijk evenement niet aan het lot over. Rode Ster laat de bal drie keer door en wordt daarvoor rijkelijk betaald.” En zo gebeurde…

Bij deze dopen we Panathinaikos om in Panathi-naai-kous!

Related posts