Adriaanse wil wel, maar alleen onder bepaalde voorwaarden

Adrie Koster heeft nog maar één keer voor selectie gestaan, maar de carrousel over een definitieve opvolger is inmiddels van start gegaan. Co Adriaanse liet vanuit Qatar tegenover de NOS al weten open te staan voor een terugkeer, maar wel onder bepaalde voorwaarden. “Wij volgen het nieuws hier ook en zien de polls wie er kandidaat is om trainer te worden”, reageert Adriaanse. “Bij elke poll mag ik toch wel meedoen, ondanks het feit dat ik al twee jaar uit Nederland weg ben. Ik vind het een grote eer dat men mij nog niet vergeten is. Maar het ligt aan Ajax wat ze willen. Ajax moet zelf een keuze maken.”

De 60-jarige Amsterdammer werd medio 2000 gepresenteerd als coach van de Ajax, maar moest eind november van het jaar daarop alweer het veld ruimen. De hoofdstedelingen gingen destijds aan kop in de vaderlandse competitie, maar een hetze door zijn tegenstanders en media waren de oorzaak van zijn ontslag.

“Als Ajax mij zou willen hebben, dan zou ik daar goed over moeten nadenken en goed over moeten praten”, aldus Co anno 2007. “Met Martin van Geel kan ik sowieso goed praten. Met hem heb ik altijd zowel een goede werk- als vriendschappelijk relatie gehad. Maar ik moet wel steun krijgen vanuit de club. Die steun heb ik mijn vorige periode niet gekregen van het bestuur en de toenmalige technisch directeur. Als ik bij een club wel die steun krijg en ze laten mij mijn gang gaan, dan komt het altijd wel goed.”

Adriaanse zat sinds zijn vertrek bij Metalurg Donetsk zonder club. De Amsterdammer, die zelf opstapte bij de Oekraïense club, liet onder meer aanbiedingen van Feyenoord en FC Utrecht lopen en koos vervolgens voor een avontuur bij het Qatarese Al-Sadd.

Related posts