Huntelaar en Emanuelson over vertrek Ten Cate: ‘We wisten al twee duels dat hij weg zou gaan’

In de Telegraaf geven Urby Emanuelson en Klaas Jan Huntelaar hun mening over de situatie bij Ajax en het vertrek van Henk Ten Cate. Urby Emanuelson kan begrip opbrengen voor de stap van Ten Cate: “Chelsea heeft namelijk betere voetballers dan Ajax (..) Wat ik veel vervelender vind, is dat ik nu voor de zoveelste keer meemaak dat het als speler van Ajax wel even lekker is om bij Oranje te arriveren. Dat is al veel te vaak gebeurd. Daar moeten we vanaf. Ajax moet kampioen worden.”

Klaas Jan Huntelaar had iets meer te vertellen: “Ik weet wel dat ik een week achter de rug heb die ik niet snel weer wil meemaken”, zegt Huntelaar. Als de aanvaller volgende week weer bij Ajax arriveert, dan staat Adrie Koster voor de groep. “Ik ken hem niet zo goed. Hij werkte namelijk met het tweede team. Ik weet ook dat bij Roda JC en Excelsior heeft getraind.”

De spits vond het niet vreemd dat de spelers niet zijn geraadpleegd over de keuze voor een interim-trainer. “Spelers gaan niet over wat er op de lange termijn moet gebeuren. Daar is bijvoorbeeld Martin van Geel voor. Ik hoop dat hij snel orde op zaken kan stellen. Zoiets kan snel gebeuren. Ajax. Bij Feyenoord was het vorig jaar natuurlijk ook allemaal niet zo best. Daar hebben ze de zaak snel weer goed voor elkaar gekregen. Het is voor mij heel belangrijk dat Ajax dit seizoen kampioen wordt. Ik wil volgend seizoen in de Champions League spelen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling.”

Ongelukkig moment
Huntelaar vindt het niet zo vreemd dat Ten Cate de afgelopen twee duels nog op de bank zat bij Ajax. „Natuurlijk wisten we toen al wel een beetje dat hij weg zou gaan. Maar ik heb me niet zo met de trainer bezig gehouden. Ik wilde gewoon voetballen. Hij vertrekt wel op een ongelukkig moment. Maar dat is niet alleen zijn schuld. Er zijn meer partijen bij zijn vertrek betrokken.”

Related posts