Smoezenman gaat met modder gooien

Toen Martin van Geel en Henk ten Cate nog samenwerkten bij Ajax konden beide heren al vaak niet met elkaar door eenzelfde deur. Nu laatstgenoemde is vertrokken naar Chelsea is het openlijk moddergooien in de media begonnen. Gisteren liet Van Geel weten ‘niet blij te zijn met de beslissing van Ten Cate’, vandaag kaatste de oefenmeester de bal terug.

Bij de ochtendshow van Edwin Evers op Radio538 vertelde Ten Cate dat zijn voormalige collega de situatie niet juist had beschreven. “Ik word nu op een vervelende en niet correcte manier neergezet”, klaagde Ten Cate. “Maar goed, dat gebeurde wel vaker bij Ajax.”

De trainer liet weten dat hij Ajax zeker niet voor het blok had gezet. “Ik heb gezegd dat ik interesse had, maar dat ik het kon begrijpen als Ajax me aan mijn contract wilde houden”, sprak Ten Cate. “Ik zou het jaar zonder tegenzin afmaken. Zoals Martin van Geel het heeft uitgelegd klopt het niet.”

Van Geel stelde op een persconferentie dat Ajax ‘weinig keus’ had. “Als een trainer, het uithangbord van de club, dat vraagt, dan sta je als club eigenlijk voor een voldongen feit”, dacht Van Geel. “Zijn vertrek komt op een vervelend moment, maar het leek ons geen goed idee hem te dwingen zijn contract uit te dienen.”

Feit is wel dat Ten Cate naar de buitenwereld toe voor Pinokkio speelde en de mediaverhalen rondom een mogelijk vertrek naar Chelsea afdeed als ‘Indianenverhalen’. Wat was er mis geweest om gewoon openlijk te erkennen dat er interesse was? (zie ook eerder bericht).

Related posts