KOSTER DEFINITIEF INTERIM-COACH AJAX

AT5 was gisteren iets te voorbarig (zie bericht) maar vandaag is het dan toch definitief: Adri Koster staat zaterdagavond voor het eerst voor de groep, als Ajax in de Arena aantreedt tegen NEC. De coach van Jong Ajax is de tijdelijke opvolger van Henk ten Cate, in ieder geval tot de winterstop en wellicht tot het einde van dit seizoen. Volgens de NOS zal de huidige trainer van Jong Ajax net als zijn voorganger worden bijgestaan door Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk.

De aanstelling van Koster komt niet als een verrassing. Technisch directeur Martin van Geel liet in een eerder stadium al weten dat een (interim-)opvolger binnen de eigen gelederen gezocht zou gaan worden. De Amsterdammers willen namelijk ‘de best mogelijke’ kandidaat aanstellen als opvolger van Ten Cate, maar deze is op momenteel niet beschikbaar.

”De beste coach voor Ajax werkt op dit moment bij een club of nationale bond. Dat is in de winterstop waarschijnlijk ook nog het geval. Het zou dus heel goed kunnen dat we aan het einde van dit seizoen pas een trainer voor de lange termijn kunnen aantrekken. We willen namelijk alleen de allerbeste coach naar Ajax halen,” verklaarde Van Geel.

Ervaring
Koster heeft al de nodige ervaring als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Via Eindhoven en Willem II kwam hij bij Roda JC, terecht waarmee hij in 1992 de finale van de KNVB Beker wist te halen. Daarna had hij de leiding bij Helmond Sport, TOP Oss en Excelsior, de ploeg waarmee hij in 2002 promoveerde naar de eredivisie. Na één jaar VVV kreeg hij nog een kans bij RKC, maar daar werd hij afgelopen seizoen al vroegtijdig de laan uit gestuurd.

Related posts