Adrie Koster wil met Ajax kampioen worden

Adrie Koster kreeg dinsdagmiddag het heugelijke nieuws te horen: de 52-jarige oefenmeester is voorlopig de nieuwe hoofdcoach van Ajax. Koster hoefde niet lang na te denken toen de clubleiding hem benaderde. “Het lijkt me duidelijk dat ik dit een enorme uitdaging vind”, reageerde Koster desgevraagd. “Ik wil kampioen worden en de beker winnen.” Het is niet bekend of Koster tot de winterstop aan het roer staat bij het keurkorps van Ajax of dat hij er tot het einde van het seizoen de scepter zwaait.

“Ik kan me voorstellen dat ze misschien eerder de best mogelijke trainer voor Ajax vinden. Ik doe dan zonder problemen een stapje terug en ga met alle plezier weer bij het tweede elftal aan de slag”, aldus Koster, die deze zomer benoemd werd tot coach van het beloftenteam van Ajax.

Koster werd een half jaar eerder ontslagen bij de toenmalige hekkensluiter RKC Waalwijk, dat uiteindelijk degradeerde naar de Jupiler League. Daarvoor had de coach uit Zierikzee onder meer Willem II, Roda JC, Excelsior en VVV onder zijn hoede.

Related posts