Adriaanse zegt Ten Cate wel te willen opvolgen als Ajax-coach

Co Adriaanse heeft in Qatar tegenover een verslaggever van NOS Studio Sport aangegeven de vacante functie van hoofdcoach bij Ajax te willen invullen. Aan het begin van dit seizoen wees hij Feyenoord de deur toen die bij hem aanklopten voor eenzelfde functie.De 60-jarige Adriaanse is momenteel trainer in het Midden-0osten bij Al-Sadd en was van 1992 tot en met 1997 hoofd jeugdopleidingen in Amsterdam. In juli 2000 volgde Adriaanse de ontslagen trainer Jan Wouters op bij Ajax. Ondanks de koppositie in de eredivisie werd Adriaanse vanwege forse kritiek op zijn beleid in november 2001 ontslagen.

Samen met Martin van Geel, de huidige technisch directeur van Ajax, vormde Adriaanse een succesvol duo bij Willem II en AZ. John Jaakke liet onlangs echter weten dat Adriaanse niet in beeld is bij Ajax: ‘Ik heb niks tegen Co als persoon, maar het is niet voor niets misgegaan de vorige keer. Ik was daar niet bij betrokken en kan er dus objectief naar kijken. Dan vraag ik me af wat de toegevoegde waarde voor Ajax zou zijn om het nog een keer te proberen. Is er nou werkelijk iets veranderd waardoor dat zou kunnen? Ik denk het niet. Nee, nog een keer Co Adriaanse zou niet in het belang van de club zijn.’ (zie bericht).

In Studio Voetbal vulde hij later aan: ‘Daar zijn we het unaniem binnen de club over eens. Ja, ook Martin van Geel denkt er zo over’ (zie bericht).

Related posts