Ajax verspeelt punten tegen Sparta: 2-2 (Incl. foto’s en video’s)

Het is Ajax, kort na de dramatisch verlopen wedstrijd tegen Zagreb, niet gelukt om de koppositie in de eredivisie vast te houden. Op het Kasteel werd het, na een 0-0 ruststand, uiteindelijk 2-2. Doelpuntenmakers aan Amsterdamse zijde waren Huntelaar en Siem de Jong, die zijn competitiedebuut voor Ajax maakte.

Na een redelijk tamme eerste helft begonnen de ploegen in het tweede gedeelte fanatieker te voetballen. Dissels maakte vlak na de rust de 1-0 op een moment dat Jaap Stam net een keertje mee naar voren was en Emanuelson en Heitinga achterin de boel niet op orde hadden. Ajax ging op zoek naar de gelijkmaker en vond die in de 68ste minuut: Suarez bediende Huntelaar, die zeer fraai feilloos binnen knalde: 1-1. Ondanks een licht overwicht van Ajax kwam Sparta tien minuten voor het eindsignaal weer op voorsprong nadat Sepp de Roover, dankzij knullig verdedigen van Ajax, voor de tweede Spartaanse treffer zorgde. Door een late treffer van debutant Siem de Jong in blessuretijd hield Ajax toch nog een punt aan het duel over: 2-2.

Door het gelijkspel verspeelt Ajax de koppositie en staat nu tweede met zeventien punten uit zeven duels, evenveel als nummer drie p$v, maar Ajax heeft een beter doelsaldo.Henkie zijn laatste wedstrijd als coach van Ajax?

Dissels 1-0


Huntelaar 1-1


De Roover 2-1


Siem de Jong: 2-2


52. Dissels 1-0
68. Huntelaar 1-1
80 De Roover 2-1
91. Siem de Jong 2-2

Scheidsrechter:: Jol
Toeschouwers: 11000
Kaarten: Geel: Gabri, en Urzaiz(Ajax), Slot en Van Bueren(Sparta)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Heitinga, Schilder (’66 Urzaiz), Delorge, Gabri (’71 Vertonghen), Emanuelson, Rommedahl, Huntelaar, SuᲥz (’84 Siem de Jong)

Opstelling Sparta:
Westerveld, De Roover, Schenkel, Gudde (’79 Adeleye), Jaggy, Van Bueren, Slot, Lindenbergh, Dissels (’75 Rose), Emnes, Boukhari

Related posts