Ajax overweegt gratis seizoenskaarten en Ten Cate dekt zich weer in!

Na de uitschakeling van gisteren overweegt Ajax serieus om de huidige seizoenskaarten gratis te verlengen, zodat men het hele volgende seizoen gratis naar Ajax kan. “Tsja, het is wel zo makkelijk. Je kunt wel elke keer een wedstrijd kado doen, maar als je dan ook een wanprestatie levert, dan blijf je doorgaan.” aldus bestuurskwebbelaar Fontein desgevraagd in een reactie.

Ondertussen is Henk ten Cate overduidelijk bezig zijn palmares van zijn Ajax-periode al op te poetsen en in een goed daglicht te plaatsen. Dat staat tenslotte leuk als je bij Chelsea aankomt. Ajax is onder hem niet slechter gaan spelen, zo zegt hij. “Ik wil er op wijzen dat Ajax de laatste vijf of zes jaar in Europa al slecht presteert”, zo verdedigt hij na afloop zijn eigen falen.

“Ik vind het echter ook niet reëel om te zeggen dat we bij de beste zestien clubs van Europa moeten horen. Dan kun je allemaal wel zeggen, maar dan moet je wel de beste spelers kunnen behouden. Op deze manier lopen we vaak achter de feiten aan. Ook na dit seizoen vertrekken er waarschijnlijk weer een paar goede spelers bij Ajax. Het kan bijna niet anders of hun vervangers hebben niet direct hetzelfde niveau. Dan is het heel moeilijk om Europees ver te komen.”

Henk: Jij loopt lang genoeg in de voetballerij mee om te weten dat het een utopie is dat Ajax zijn beste spelers kan behouden. Daar mag je je niet achter verschuilen. Jouw vervangers hebben zeer duidelijk niet dat niveau maar vele van hen zullen dat ook nooit halen, simpelweg omdat ze gewoon niet goed genoeg zijn!

Glas is leeg!
Onze mooie club is momenteel niet meer dan een kleine voetbaldreumes in Europa. Dit in tegenstelling tot de ambities zoals omschreven in het beleidsplan van Ajax. Al jaren spelen wij geen rol meer op Europees niveau. Al jaren hebben wij geen kampioensschaal meer in handen. Al jaren is het voetbal Ajax-onwaardig. Afgelopen seizoen misten wij de Champions League tegen FC Kopenhagen en misten wij op doelsaldo het kampioenschap. Dit seizoen missen wij opnieuw de Champions League, maar nu ook de poulfase van de UEFA-cup. We staan nu bovenaan op de ranglijst van de ere-divisie, maar iedereen ziet dat het op deze manier niet lang meer zal duren.”Laten we, ondanks de grote teleurstelling, proberen met zijn allen vanuit een half vol glas de toekomst te bekijken en niet vanuit een half leeg glas,”, zegt onze directeur in een open brief aan alle Ajacieden enige tijd geleden op Ajax.NL.

Inmiddels is het glas toch echt helemaal leeg. Maar belangrijker; hoe is het zover gekomen? Is het onder het huidige bestuur, directie en staf gevuld of juist leeggelopen? Wordt het niet, na jaren sukkelen, weer ’s tijd om te bouwen, in plaats van verder af te breken?

Hoeveel krediet heeft een trainer bij het leveren van dergelijke wanprestaties? Hoeveel krediet hebben bestuurder en directieleden van onze club als zij (na al die jaren) niet in staat zijn om van Ajax weer een “sportief” gezonde club te maken ? Wat ons betreft is de koek op en het glas leeg…
Ach, volgens veel fans zijn wij vorige week al te kritisch geweest in onze stukjes. Aan een ieder om zijn eigen conclusies te trekken! Laat de betrokkenen dat alsjeblieft ook doen!

Related posts