12:30 Persconferentie: Ajax komt met nieuws over Ten Cate

Henk ten Cate heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar Chelsea. Bronnen rond de oefenmeester bevestigden vrijdag dat hij snel aan de slag wil als veldtrainer bij de club uit Londen. Het is nog onduidelijk of Ajax aan een onmiddellijk vertrek wil meewerken. Ten Cate staat tot het einde van het seizoen onder contract. De meeste potentiële opvolgers zijn op dit moment niet beschikbaar. Marco van Basten en John van ’t Schip leiden het Nederlands elftal.

Het is maar de vraag of de KNVB toestaat dat een van beide trainers de functie van bondscoach met die van trainer van Ajax tijdelijk combineert. Frank Rijkaard is coach van Barcelona. Ook Guus Hiddink (Rusland), Louis van Gaal (AZ) en Co Adriaanse (Al Sadd) staan onder contract.

De Boer
Hennie Spijkerman en Alfons Groenendijk zijn op dit moment assistent-trainer bij Ajax. Frank de Boer is jeugdtrainer bij de Amsterdamse club. Hij heeft de vereiste trainersdiploma’s. De leiding van Ajax moet zich nog uitspreken over het vertrek van Ten Cate. De fanatieke achterban van de club wil na de uitschakeling donderdag door Dinamo Zagreb in de UEFA Cup maar al te graag afscheid nemen van de hoofdtrainer.

Persconferentie
Volgens de lokale tv-zender RTV Noord-Holland geeft Ajax vrijdagmiddag om half één een persconferentie. Daar wordt de situatie rondom de trainer zeer waarschijnlijk nader toegelicht.

Related posts