1 dag later…door Hoekie

De column van onze eigen kritische, eigenzinnige, eigenwijze ras-Ajaxsupporter Hoekie die op de voor hem zo bekende wijze verslag doet, en zijn ongezouten mening geeft, over de laatste wedstrijd met alles eromheen.

Ik werd vanmorgen wakker met verschrikkelijke hoofdpijn. Wat heb ik gedaan gisteravond? Een paar biertjes gedronken dus dat kan het niet zijn… Oh ja, ik ben naar Ajax geweest waar ik me weer verschrikkelijk heb lopen irriteren aan eigenlijk alles. Bij het betreden van het stadion zie ik de spelers warmlopen. Tot mijn verbazing zie ik Colin bij de basis 11 lopen. Het zal toch niet? Bij het omroepen van de elftallen staat Colin inderdaad in de basis. Sorry HTC, jij snapt het echt niet, rot snel naar Engeland!

Ajax begint wederom slap aan de wedstrijd. Zagreb krijgt in de 1e minuut al een goede mogelijkheid maar het schot van Modric gaat over. Na 14 minuten krijgt Zagreb dan de eerste grote kans. Colin (linksback!) staat te slapen waardoor zijn tegenstander de bal simpel voor de goal kan brengen. Gelukkig hebben wij toch nog een goede keeper “Stekelenburg” die de kopbal die volgt op de voorzet met hulp van de paal uit het doel weet te houden. Vanaf die momenten loopt Ajax eigenlijk achter de feiten aan.

Zagreb veel agressiever, wint 99 van de 100 keer de 2e bal en speelt met passie en vechtlust! Na nog geen 30 minuten haalt HTC zijn “mislukte” aankoop Colin van het veld voor Delorge. Zonde van je wissel, je moet toch blind zijn wil je niet inzien dat Colin Ajax onwaardig is. Wederom, dit zei ik al na zijn 1e optreden tegen Glascow Rangers! Delorge, hard werkend maar komt technisch nog wel wat tekort maar wel een speler die heel zijn ziel en zaligheid er in gooit en dan scoor je bij mij toch een voldoende!

Ajax moddert maar aan en aan. Veel te veel spelers die bezig zijn met andere dingen ipv voetballen en onder hun niveau spelen of kunnen ze gewoon niet beter?!. Stekelenburg, Stam, Gabri, Suarez en Maduro speelden als enigen erg sterk en gaven 110%. De rest van het elftal speelde behoorlijk onder hun niveau. (Urby wat is er met je ?!) Het is Suarez die de beste mogelijkheid en kans krijgt namens Ajax. In de eerste helft krijgt Suarez een goede mogelijkheid maar zijn schot stuit op de benen van Koch. In de 2e helft krijgt hij een niet te missen kans. Helaas krijgt hij de bal niet goed op de schoen waardoor Koch de bal onder de lat kan wegboxen.

Huntelaar stond wederom op een eiland. Niet vreemd wanneer je geen aanvoer krijgt vanaf de flanken. Zelfs hoekschoppen komen niet goed voor de goal! Ongelooflijk … ballen halen nog niet eens de eerste paal of vliegen over iedereen heen en rollen over de zijlijn. Aansluiting vanaf het middenveld was er ook niet. Ajax speelde met 4 middenvelders (valse rechtsbuiten). Gabri, Maduro zijn duidelijk verdedigend ingesteld. Delorge mag je ook geen aanvallende middenvelder noemen want die moest continue ook het een en ander corrigeren en kon daardoor ook niet aansluiten. Rommedahl moeten we het maar niet over hebben… wat een wijf!

Vlak voor tijd redt Stekelenburg dan nog een verlenging voor Ajax.
Maar helaas in de 94e en 96e minuut krijgt Ajax de genade klap.
Zagreb loopt uit naar 0 – 3 en de wedstrijd is gespeeld. Ajax haalt ook de poulfase in de UEFA cup niet. Reden voor mij om direct het stadion te verlaten!

Nep supporter!
Nu zal iedereen roepen: Hoekie, je bent een nep supporter!
Prima, dat mag! Maar ik laat mij niet meer in de zeik nemen. Zoals eerder vermeld; sinds de beursgang van Ajax is het alleen maar achteruit gegaan. Jaar in jaar uit gaat de prijs van mijn seizoenskaart omhoog en worden wij voorgelogen met mooie beloftes door dat waardeloze bestuur! Men denkt alleen in geld ipv prestaties. We moeten Ajax blijven steunen wordt er dan geroepen. Prima, dat doe ik al 22 jaar en dus ook de laatste 12 jaar in de Arena maar het houdt een keer op. Als ik niet presteer op mijn werk moet ik ook het veld ruimen! Miljoenen verdienen die gasten! Ik zeg: weg met dit bestuur, weg met de technische staf, weg met de TD, weg met die 2e rangs voetballers uit het buitenland! Dan heb ik liever eigen jeugdspelers die fouten maken, dan dat ik moet betalen om die 2e rang spelers te zien aankloten.

Sorry hoor maar het is al zovaak gezegd: Urzaiz, Rommedahl, Kennedy, Colin, Luque…
Sommigen zullen dan zeggen, vergeet je Delorge niet ? Nee… iemand die technisch nog te kort komt (en nog kan bijleren) maar wel zijn hele ziel en zaligheid erin gooit, keihard werkt vanaf de 1e minuut; dat die speelt krijgt van mij het voordeel van de twijfel!
Alleen Suarez is een goede (1e rangs) aankoop geweest. Maar goed dat ziet een blinde zelfs nog!

HTC weg bij Ajax en opweg naar Chelsea? Hij speelt dan wel CL en wij hebben niets.
Zit alleen nog te wachten op zijn excuus. Oh ik lees net dat we voor nationaal een goede ploeg hebben maar internationaal te kort komen. Verkeerd ingekocht dus?
Kwam Zagreb te vroeg? Teveel geblesseerde spelers? Wat krijgen we nog meer te horen?
En bestuur wat betreft de seizoenskaart voor volgend jaar, op zijn Amsterdams gezegd: Stop die maar in je reet!

Ik ga mijn tijd en geld aan iets anders besteden, mits er eens geluisterd wordt naar de supporters!

Groet,
Hoekie

Related posts