Engelse pers weet het zeker: Ten Cate tekent voor drie jaar bij Chelsea en Jol wordt opvolger

Henk ten Cate zal volgende week een driejarig contract tekenen bij Chelsea. De trainer van Ajax is volgens The Sun rond met de leiding van de Engelse topclub over een baan als veldtrainer. Het lijkt er op dat de Engelse club niet wil wachten tot komende zomer, wanneer het contract van Ten Cate in Amsterdam afloopt. De Engelse krant The Guardian meldt dat Ten Cate vermoedelijk een contract voor een miljoen pond (1, 34 miljoen euro) kan tekenen bij Chelsea. De trainer zou al positief gereageerd hebben op dit bod. Indien de Londenaren Ten Cate per direct willen aantrekken, zullen ze het contract bij Ajax moeten afkopen. Volgens The Times, doorgaans betrouwbaar, heeft Ajax al Martin Jol gepolst om eventueel Ten Cate op te volgen.

Jol hangt al aan het vinkentouw bij Tottenhom Hotspur en zou wel oren hebben naar een transfer naar Ajax. De 51-jarige oefenmeester werd al eens eerder in verband met Ajax gebracht. Een belangrijke connectie in de grote wisseltruc zou Chelsea-manager Frank Arnesen zijn. Hij stelde Jol in 2004 aan bij Tottenham Hotspur en kent de trainer van The Spurs goed.

Ongelukkig moment
Voor Ajax komt het hele verhaal rond Ten Cate en Chelsea wel op een heel ongelukkig moment: Vanavond speelt Ajax de belangrijke returnwedstrijd in de UEFA Cup thuis tegen Dinamo Zagreb. Club en trainer weigeren dan ook tot dusverre ook maar enigzins in te gaan op deze zaak.

Zie ook eerdere berichten hierover:
> Ten Cate wil niet ingaan op interesse Chelsea
> Chelsea wil Ten Cate liefst per direct van Ajax overnemen!
> VI: ‘Ten Cate praat in diepste geheim met Chelsea’

Related posts