Voorbeschouwing Ajax-Dinamo Zagreb: ‘Mooi voetbal is niet belangrijk’

Als goedmakertje voor de uitschakeling in de voorronde van de Champions League trakteert Ajax donderdag alle seizoenkaarthouders op een gratis kaartje voor de thuiswedstrijd in de UEFA Cup tegen Dinamo Zagreb. Trainer Henk ten Cate benadrukte aan de vooravond van het duel dat de fans zich niet al te rijk moeten rekenen. “Mooi voetbal is niet belangrijk. We willen verder komen.”

Hoewel Ajax de eerste ontmoeting met Dinamo Zagreb tot een redelijk einde bracht (0-1), is bijna niemand bij de club gerust op een goede afloop van de thuiswedstrijd. “Daarvoor is Dinamo ook een veel te sterke ploeg”, stelde Ten Cate. “Die formatie deed in de voorronde van de Champions League niets onder voor Werder Bremen. Dat zegt mij toch wel iets.”

Ten Cate verwacht niet dat de kampioen van Kroatië de achterstand met aanvallend voetbal wil wegwerken. “Daarom zou het heel stom zijn wanneer wij vol op de aanval zouden gaan spelen. Er is maar één ding dat telt. We moeten Dinamo Zagreb uitschakelen. We willen verder bekeren.”

Steun publiek
Ten Cate hoopt op de steun van het publiek. “De ArenA zit als het goed is helemaal vol. Ik hoop dat onze supporters massaal achter de ploeg gaan staan. We zullen ze nodig hebben. Ik weet uit ervaring dat het publiek van Ajax kritisch is. Maar het gaat er nu toch echt even om dat we verder bekeren.”

Stam
Ten Cate kan tijdens het tweede duel met de kampioen van Kroatië weer over Jaap Stam beschikken. De aanvoerder is hersteld van een knieblessure die hem anderhalve week aan de kant hield. Voor de geblesseerde Kennedy Bakircioglu, Thomas Vermaelen, Albert Luque, Edgar Davids, Leonardo en Nicolae Mitea komt de Europese wedstrijd nog te vroeg.

Twee spitsen
Ajax begint de wedstrijd waarschijnlijk met twee spitsen. Het koningskoppel Klaas-Jan Huntelaar en Luis Suarez krijgt hulp van vier behoudende middenvelders. De kans is groot dat John Heitinga rechts in de defensie speelt. Hij voorkwam in de uitwedstrijd op die positie dat Luka Modric, de absolute vedette van Dinamo Zagreb, erg gevaarlijk werd.

Blessureleed
Ajax is niet de enige club die kampt met blessures. ook Dinamo Zagreb incasseerde in de aanloop naar de tweede wedstrijd tegen Ajax een grote tegenvaller: Het is zo goed als zeker dat centrumspits Bosko Balaban de wedstrijd wegens een heupkwetsuur moet missen.

Bron: FCUpdate

Related posts