Ten Cate wil niet ingaan op interesse Chelsea

Henk ten cate is zeer nadrukkelijk in beeld bij Chelsea maar niet de enige kandidaat voor de functie, zo meldt FCUpdate. Ten Cate zelf wilde vandaag niet op de belangstelling van Chelsea reageren. “Ik wil alleen vragen beantwoorden over de wedstrijd van Ajax tegen Dinamo Zagreb”, benadrukte de oefenmeester na de laatste training voor de tweede wedstrijd tegen de kampioen van Kroatië.

“Of ik niet gewoon kan zeggen of de interesse van Chelsea klopt of niet klopt? Ik dacht toch echt dat ik duidelijk was. Maar ik wil het nog wel een keer zeggen. Ik beantwoord alleen vragen over de wedstrijd tussen Ajax en Dinamo Zagreb.”

Ten Cate maakte bij Barcelona als assistent van Frank Rijkaard een goede indruk als veldtrainer. Hij beperkte zich toen tot het beter maken van spelers. Rijkaard vertegenwoordigde Barcelona rond de wedstrijden in de media. De leiding van Chelsea prefereert na het vertrek van José Mourinho ook een dergelijke constructie. Avram Grant moet vooral als manager gaan opereren. De bedoeling is dat de voormalig bondscoach van Israël in de nabije toekomst de veldtrainingen aan een specialist overlaat.

De leiding van Ajax heeft zich tot op dit moment niet uitgesproken over een mogelijke verlenging van de verbintenis van de huidige hoofdtrainer. Ook Ten Cate maakte nooit haast met contractbesprekingen. Het is onduidelijk of Ajax eventueel in ruil voor een afkoopsom mee zou willen werken aan een snelle overgang van de Amsterdammer naar Chelsea.

Zie ook eerdere berichten hierover:
> Chelsea wil Ten Cate liefst per direct van Ajax overnemen!
> VI: ‘Ten Cate praat in diepste geheim met Chelsea’

Related posts