Jaap Stam lijkt op tijd speelklaar voor duel met Zagreb

Het lijkt erop dat Ajax donderdag in de thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb weer een beroep kan doen op Jaap Stam. De aanvoerder trainde dinsdag voluit mee met de groep. De verdediger kon zonder problemen met alle trainingsoefeningen meedoen en leek zich geen moment in te hoeven houden. ,,Het ging erg goed”, aldus Stam na de oefensessie. ,,Ik had tijdens de training nergens last meer van en kan zoals het er nu naar uitziet donderdag meedoen.” Na afloop van de oefensessie trainde Stam zelfs nog even langer door met assistent-trainer Alfons Groenendijk. ,,Dat is niets speciaals hoor. Dat doe ik eigenlijk bijna altijd.”

Stam speelde 20 september, uit tegen Zagreb, zijn laatste wedstrijd. Drie dagen later haakte hij tijdens de warming-up voor het duel met AZ af met een knieblessure. De kans is groot dat hij donderdag in de return tegen Zagreb zijn rentree maakt in het team van Henk ten Cate. Stam verwacht geen eenvoudige wedstrijd tegen de Kroaten. ,,We moeten niet denken dat we er al zijn met een 0-1 voorsprong”, zegt Stam. ,,Zij zullen op de aanval gaan spelen. Dat betekent dat ik het druk krijg maar dat vind ik, zoals de meeste verdedigers, eigenlijk alleen maar prettig.”

Related posts