Zlatan: ‘Met Ajax-team van toen hadden we nu de Champions League kunnen winnen!’

Morgenavond speelt het Inter van Zlatan Ibrahimovic, Maxwell en Christian Chivu in de Champions League tegen het PSV van Ronald Koeman. Samen groeiden ze op bij Ajax, Zlatan, Maxwell en Chivu als spelers, Koeman als trainer. “Het lijkt wel een reünie van het oude Ajax-team,” zo kijkt Inter-spits Zlatan Ibrahimovic tegenover Sportweek alvast vooruit op het naderende duel in Milaan.

De kracht van Ajax, zegt de spits van Internazionale tegen Sportweek, is tevens de tragiek van de club. “We hadden een fantastisch elftal destijds, maar je weet hoe dat gaat met Ajax. Ze moeten spelers verkopen om te kunnen overleven. Dat heeft Ronald Koeman uiteindelijk ook de kop gekost bij Ajax.

“Iedereen in Europa is op zoek naar de grote talenten,” vervolgt Zlatan. “En die vinden ze over het algemeen in de Nederlandse competitie. Daar hebben ze de beste voetbalscholen ter wereld. Ik kon toen al naar Italië of naar Engeland, maar dat was voor mij één van de belangrijkste redenen om voor Amsterdam te kiezen. En zie wat er van kwam. Binnen de kortste keren waren we één van de beste teams in Europa. Als we nu nog met die ploeg zouden spelen, dan hadden we de Champions League kunnen winnen.”

Een compleet interview met Ibrahimovic vindt u in de nieuwe Sportweek, die vanaf morgen in de winkel ligt.

Related posts