Ten Cate nu al op zoek naar excuses voor mogelijke uitschakeling tegen Zagreb?

Henk ten Cate is niet blij met alle kritiek die zijn elftal te verwerken kreeg. Op de persconferentie na de wedstrijd tegen VVV, die met 6-1 gewonnen werd, uitte de oefenmeester zijn ongenoegen. “Het was niet fantastisch, het moet veel beter. Maar hoe slecht spelen die andere clubs dan wel niet? Ik word een beetje moe van al die kritiek in de media. Je zou ook kunnen zeggen dat Ajax gezien de omstandigheden best aardig presteert. We hebben namelijk nu 9 blessuregevallen”.

Maar ook Ten Cate kan toch niet ontkennen dat Ajax niet goed speelt, Ajax is te afhankelijk van individuele bevliegingen, van blunders van de tegenstanders, zoals gisteren van de doelman van VVV bij twee doelpunten. Ajax is niet dominant, Ajax speelt zonder overtuiging. We krijgen niet voor niets al twee keer dit seizoen een wedstrijd gratis aangeboden als compensatie voor de bagger waarna we zitten te kijken?

Excuses…
Het excuus van het groot aantal blessures gaat ons inziens niet helemaal op. Even opsommend tegen VVV: Edgar Davids (gebroken scheenbeen), Leonardo (kruisband), Edgar Manucharyan (lies), Kennedy Bakircioglu (buikspierblessure), Laurent Delorge (achillespees), Nicolae Mitea (enkel), Dennis Gentenaar (rug), Thomas Vermaelen (enkel), Jaap Stam (knie). Een flinke lijst ware het niet dat Delorge plots toch gewoon in actie kwam tegen VVV??? Leonardo, Manucharyan en Mitea al zolang geblesseerd zijn dat wij al bijna niet meer weten hoe zij er ook alweer uitzien. Gentenaar is een reservedoelman en Bakircioglu heeft ook nog niet laten zien dat hij een basisplaats verdient. Blijft over: Davids, Stam, en Vermaelen. Zeker niet de minste namen maar Ten Cate kan toch niet ontkennen dat Ajax ook zonder deze drie beter voetbal op de mat moet leggen en de amateurs van Kozakken Boys gewoon van de mat moet vegen. En dan kom je niet aanzetten met het excuus dat de wedstrijd op het verkeerde moment kwam, na twee toppers (Zagreb-uit en AZ).Nog meer excuses
Gisteren zag Ten Cate ook Alberto Luque wegvallen. De Spanjaard scoorde tegen VVV nog wel 2 doelpunten, maar moest daarna uitvallen met een liesblessure. “Ik ga ervan uit dat hij enkele weken uitgeschakeld is.
Opnieuw een mooi excuus Henk als we donderdag eruit mochten vliegen tegen Zagreb!

Henk zegt de kritiek allemaal niet te begrijpen. Henk; je uitspraken zijn gewoon niet Ajax waardig. Ook de uitspraak dat Ajax 1 keer in de 2 jaar mee moet doen om het kampioenschap, valt bij ons verkeerd. HTC lijkt zich meer bezig te houden met het bedenken van excuses, ipv. met Ajax. HTC, een winnaar heeft een plan. Een verliezer excuses.

Zie ook:
> Ten Cate: ‘We hebben al aan de doelstelling: ‘Eens in 2 jaar meedoen om kampioenschap’ voldaan’
> Ten Cate: ‘We hebben met Luque een inschattingsfout gemaakt’ En Urzaiz dan??

Related posts