Ten Cate: ‘We hebben met Luque een inschattingsfout gemaakt’ En Urzaiz dan??

De toegevoegde die de Spanjaard Albert Luque brengt valt, op zijn zachtst gezegd, vooralsnog tegen. Ten Cate daarover in Het Parool: ”Je zou kunnen zeggen dat we met Luque een inschattingsfout hebben gemaakt. Hij heeft gewoon tijd nodig om op zijn oude niveau te komen, al zie ik op de training dat hij een goede voetballer is. Maar als we Luque niet hadden genomen, hadden we niemand gehad.”

Het aantrekken van spelers die op dit moment transfervrij zijn en dus direct bij de selectie gehaald kunnen worden is voor Ten Cate geen optie: ”Dat is geen optie, want dat soort spelers zit in dezelfde situatie als Luque: ze hebben tijd nodig.”

2,2 miljoen…en Urzaiz dan?
De reden die Ten Cate noemt waarom Luque uiteindelijk gehaald is is alles zeggend: ‘ Als we hem niet gehaald hadden hadden we niemand’. Hoezo paniekaankoop?! Die gozer kost 2,2 miljoen aan salaris per jaar! Dan liever niemand of een eigen jeugdspeler de kans geven. We zijn benieuwd wanneer Ten Cate toegeeft dat het aantrekken van Urzaiz ook ‘een foutje’ is geweest. Of zou Ten Cate hem wèl zo fantastisch vinden spelen. Dan is hij toch echt de enige! Voorlopig houdt Henkie daar maar wijselijk zijn mond over…Heel verstandig Henk!

Related posts