Vertonghen: ‘Ik moet nu mijn kans pakken’

Nu onder meer Thomas Vermaelen en Edgar Davids ontbreken door blessures, krijgt Jan Vertonghen de komende periode de kans om zich in de basis te spelen bij Ajax. De middenvelder stelde zich, voorafgaand aan het seizoen, ten doel om de ‘nieuwe nummer vier van Ajax te worden’. Nu is de tijd aangebroken om deze woorden kracht bij te zetten, weet Vertonghen. “Dit is de tijd om mijn kans te pakken. Thomas Vermaelen is geblesseerd, Edgar Davids ook. Nu moet het gebeuren”, aldus de Belg tegenover FCUpdate.nl.

Vertonghen kwam tot dusver in drie competitieduels in actie. Dat verliep niet altijd even goed, weet hij. “Ik heb niet in alle drie de wedstrijden sterk gespeeld. Ik zoek de verklaring daarvoor niet in een smoesje dat ik nog wedstrijdritme mis. Ik had nog niet genoeg vertrouwen in mijzelf. Als ik een paar slechte balcontacten had gehad, dan wilde ik de bal niet meer vragen. Terwijl ik gewoon had moeten bedenken dat ik goed kan voetballen en moeten denken dat iedereen de bal maar bij mij moest inleveren”, zegt hij op de website van Ajax.

Voor de komende periode heeft Vertonghen zich een duidelijk doel gesteld. “Tot half oktober, als er interlands zijn, wil ik drie keer hebben gewonnen met Ajax; tegen VVV, Dinamo Zagreb en Sparta. Ook wil ik dan veel gespeeld hebben.”

Related posts