Van Geel mijdt AZ-stadion en is op zoek naar vervanging voor dreigende leegloop

Opvallende afwezige in het stadion van AZ afgelopen zondag was Martin van Geel, De Technisch directeur van Ajax maakte twee jaar geleden de overstap van de Alkmaarse naar Amsterdam en dat leidde vooral bij Dirk Scheringa tot grote woede. De voorzitter van AZ vaardigde zelfs een stadionverbod uit voor zijn ex-werknemer. “Maar dat werd na twee dagen alweer ingetrokken,” vertelde Van Geel zondagavond, na de 3-2 zege van Ajax. “In principe zou ik dus gewoon weer naar het stadion van AZ kunnen, maar ik zoek het nog even niet op. Misschien volgend seizoen.”

Het geruchtmakende vertrek van Van Geel bij AZ in 2005 was niet de enige reden van zijn afwezigheid. “Ik was net terug van een scoutingsreis om spelers te bekijken. Dat ga ik dit jaar wat nadrukkelijker doen, omdat de kans bestaat dat er aan het eind van dit seizoen opnieuw spelers vertrekken. Jaap Stam heeft al aangegeven straks te stoppen en met Edgar Davids moeten we afwachten hoe het gaat lopen. Zijn contract loopt volgend jaar af, dus met hem zullen we op een goed moment gaan praten. Daarnaast staan een paar spelers van ons nadrukkelijk in de belangstelling van buitenlandse clubs.”

Van Geel doelt met name op Klaas-Jan Huntelaar en John Heitinga, die hun ambities nooit onder stoelen of banken hebben gestoken. Bovendien profileert doelman Maarten Stekelenburg zich steeds nadrukkelijker als topkeeper.

A1
Met het oog op eventuele aanvullingen voor de lange termijn, zal Ajax niet gerust zijn op de prestaties tot dusverre van de belangrijkste jeugdelftallen. Jong Ajax kende een moeizame start van de competitie, met onder meer een nederlaag tegen Jong PSV en een gelijkspel tegen Jong ADO Den Haag. De A1-junioren leden afgelopen weekeinde een pijnlijke 1-4 thuisnederlaag tegen aartsrivaal Feyenoord. De jeugdploeg van oud-speler Sonny Silooy vergaarde in de eerste zes competitiewedstrijden slechts vier punten.

Bron: Sportweek

Related posts