Ten Cate biedt eerst excuses aan maar komt nu weer met smoesjes aanzetten

Gisteren was hij nog vol excuses over de wanvertoning van zijn pupillen tegen de amateurs van Kozakken Boys. De spelers kregen een straftraining voorgeschoteld en moeten het kaartje van de fans vergoeden (zie eerdere bericht). Tijdens de persconferentie in aanloop naar het competitieduel thuis tegen VVV Venlo neemt hij het opeens toch weer op voor zijn spelers (en zichzelf) en komt (weer) met allerlei excuses aankakken.

Zo vindt Ten Cate de kritiek op de defensieve speelwijze onterecht. Hij erkent dat het spel van zijn elftal beter kan, maar benadrukt dat Ajax in een lastige situatie zit: “Omdat veel spelers ontbreken door blessures, hebben we bijna elke dag in een andere samenstelling getraind. Dat maakt het moeilijk om aan je automatismen te werken. Met die omstandigheden moet je ook rekening houden. Wat dat betreft verdient de ploeg meer krediet dan die op dit moment krijgt.”

Henk; dit is wel de makkelijkste smoes! Davids en Leonardo mis je al tijden. Mitea en Manucharyan hebben volgens mij een appartement in Medisch Centrum West en als we het van je fantastische aankopen Delorge en Bakircioglu moeten hebben…. Blijft over Stam en Vermaelen; twee verdedigers. Dus je speelt verdedigender omdat je verdedigers mist??

Toppunt is dat Ten Cate ook verzachtende omstandigheden probeert aan te voeren voor het zwakke optreden van zijn elftal in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys. De regerend bekerhouder won pas na verlenging van de altijd lastige amateurploeg uit Werkendam. “We hebben in korte tijd twee topwedstrijden gespeeld, na Dinamo Zagreb en AZ speelden we bij Kozakken Boys”, aldus Ten Cate op de officiële website. “Kozakken Boys kwam op het verkeerde moment. Sommige jongens zijn niet goed met die wedstrijd omgegaan. Ook de jongens die normaal minder vaak spelen, moeten hun verantwoordelijkheid kennen.”

Kom op Henk: ‘Kozakken Boys kwam op het verkeerde moment’. Wanneer had je dan tegen een stelletje amateurs kunnen winnen? In de voorbereiding? Na twee weken vakantie? Nog meer voorkeur? Wanneer je als Ajax bij de 16 beste clubs van Europa wil horen dan moet je toch minimaal op ieder moment, gepast of ongepast van een amateurclubje kunnen winnen, of is dat teveel gevraagd?

Komend weekend tegen VVV zegt Ten Cate sportieve revanche te willen nemen voor het zwakke optreden tegen Kozakken Boys. Deze thuiswedstrijd tegen de promovendus zou eigenlijk toch geen problemen op mogen leveren mogen we hopen. Toch houdt Ten Cate een slag om de arm: “Makkelijk is het alleen als we net zo hard werken als VVV. Als dat zo is, winnen we. Ajax heeft meer kwaliteit dan VVV.”

We mogen inderdaad toch wel hopen dat we meer kwalitiet hebben dan VVV! Alleen een tip Henk; je moet dan in ieder geval je vriend Urzaiz niet opstellen!

Related posts