Huntelaar zet vraagtekens bij ‘omkopen’ supporters na wanprestatie

Klaas-Jan Huntelaar is niet te spreken op de manier waarop de Ajax-spelers zijn gestraft door Henk ten Cate na de wanprestatie in de beker tegen Kozakken Boys (2-1 winst na verlenging). De spelers moeten als straf het toegangskaartje voor het volgende bekerduel betalen aan de meegereisde fans.

Deze straf ziet Huntelaar meer als het omkopen van de supporters om de slechte prestaties te vergeten: “Op zich is het wel goed voor de supporters natuurlijk, dat ze zo’n slechte wedstrijd vergoed krijgen. Maar ja, ik heb altijd wel een beetje m’n bedenkingen bij dit soort acties. Het moet geen gewoonte worden, dat het een bepaald excuus wordt en dat het dan over is”, aldus de international tegenover Novum. “We moeten gewoon zorgen dat we goed spelen en dat we niet hoeven te betalen.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat de supporters gratis naar een wedstrijd mogen gaan. De fans mogen ook gratis naar het UEFA Cup-duel tegen Dinamo Zagreb, aanstaande donderdag omdat Ajax zich blammeerde tegen Slavia Praag in de voorronde van de Champions League. Naar aanleiding daarvan werd toen onderstaand spandoek al opgehangen door de fans op de F-side.


Duidelijke tekst op een spandoek tijdens Ajax-FC Groningen

Related posts