Ten Cate neemt maatregelen: Straftraining en spelersgroep betaalt kaartje volgende bekerronde

Het gebrek aan inzet en beleving van de spelers van Ajax tijdens de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys heeft trainer Henk ten Cate de Ajacieden vanmorgen even dunnetjes over laten doen. De zaterdagamateurs werden door de koploper van de Eredivisie pas na verlenging verslagen. Daar moest notabene een van richting veranderd schot van Dennis Rommedahl aan te pas komen. Het leverde de spelersgroep een straftraining op. De ballen bleven achter in de Amsterdam Arena en er werd enkel gelopen door de spelers.

Opvallend was dat alle spelers de pineut waren, ook die niet binnen de lijnen stonden tegen Kozakken Boys. Ten Cate maakte op de website van Ajax duidelijk waarom: “Het was een collectief falen. Dan komt het wel eens voor dat de goeden onder de kwaden moeten lijden.” Komende zondag kan de ploeg de beschamende vertoning rechtzetten in het competitieduel tegen VVV-Venlo.

Kaartje
Daarnaast heeft Henk ten Cate besloten dat de spelersgroep het kaartje van de fans voor de wedstrijd in de volgende bekerronde betaalt, zo meldt Ajax op de officiële website. Dit geldt echter alleen voor de supporters die de wedstrijd in het bezoekersvak van Kozakken Boys hebben gevolgd en die daarvoor zijn gescand door de stewards. Na de loting zal Ajax met meer informatie naar buiten komen over de procedure.

Loting
De loting voor de derde ronde van de KNVB Beker is vanavond (donderdag 27 september) na het duel tussen FC Twente en NEC. De speeldata voor de derde ronde zijn 30 en 31 oktober en 1 november.

Extra training op vrijdag
Ten Cate kondigde aan dat zijn selectie vrijdag twee trainingen zal moeten afwerken om de gemiste training van vandaag (donderdag) in te halen. Vandaag liet hij zijn selectie dus een uur lang geestdodende rondjes lopen, als straftraining voor de matige prestatie van woensdagavond.

Related posts