PSV door administratieve blunder uit KNVB-bekertoernooi gezet!

Ajax mag dan gisteren door geschutter op het veld nipt de volgende ronde van de KNVB-beker hebben bereikt, PSV heeft een dusdanige organisatorische blunder begaan dat de club door de KNVB per direct uit het KNVB-bekertoernooi is gezet. Reden: De Eindhovenaren speelden gisteravond met Manuel da Costa in de defensie. Da Costa had echter nog een schorsing lopen van vorig seizoen en was dus niet speelgerechtigd.

Reglement KNVB Beker, artikel 11 stelt het volgende: Indien de aanklager vóór de eerstvolgende wedstrijd van de desbetreffende club in het toernooi om de KNVB beker vaststelt dat een niet speelgerechtigde speler aan een wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker heeft deelgenomen, verklaart het bestuur betaald voetbal de eerder gespeelde wedstrijd ongeldig en heeft de club, waarvoor de niet speelgerechtigde speler is uitgekomen, de desbetreffende wedstrijd automatisch verloren.

‘Een enorme blunder’, reageerde algemeen directeur Jan Reker via de website van zijn club. ‘De KNVB-beker is een mooie prijs, die PSV graag had willen winnen. Hierdoor kan dit niet meer en dat is méér dan spijtig. Hier is het laatste woord nog niet over gezegd. Ik heb onmiddellijk besloten de procedures aangaande dit soort administratieve zaken intern drastisch te wijzigen.’

De Portugese verdediger liep in het vorige seizoen in het bekertoernooi twee gele kaarten op, en was daarom geschorst voor de ontmoeting met Jong Heerenveen. PSV won dat duel in het Abe Lenstra Stadion met 0-3. In een verklaring op de eigen website laat de KNVB weten dat Jong Heerenveen nu doorgaat naar de volgende ronde.

Spandoeken
De spandoeken kunnen dus alvast gemaakt: ‘Een ding is zeker: p$v wint NIET de beker!’ of ‘Groeten uit het bekertoernooi!’ En er zullen vast nog wel meer creaties te verzinnen zijn! P$v bedankt: Jullie zorgen toch nog voor een glimlach na het debackle van gister in Werkendam!

Van Nistelrooy
Het is niet de eerste keer dat PSV een administratieve fout maakt met spelers. In 2001 vergat de club Ruud van Nistelrooy en Eric Addo in te schrijven voor de UEFA Cup. Afgelopen seizoen ging de club opnieuw in de fout. Ronald Koeman had John de Jong in maart bij de selectie willen halen voor een duel in de Champions League, maar de middenvelder bleek niet op de lijst te staan met aangemelde spelers.


Hierbij de leuke video van Henk Spaan over het Van Nistelrooij incident van destijds


Opnieuw uit de beker gezet
Het is voor PSV zelfs alweer de tweede keer in korte tijd dat een team uit de beker wordt gezet. In het seizoen 2005/2006 sloot de KNVB Jong PSV uit van verdere deelname. De Eindhovenaren stelden in de eerste ronde tegen SHO toen ook een niet speelgerechtigde speler op. Lindsay Wilson was een jaar eerder verhuurd aan Helmond Sport, maar keerde terug naar de lichtstad. Dankzij een fout in de spelerspapieren had hij echter nog niet in actie mogen komen.

Related posts