Vermaelen wellicht nog langer eruit als operatie aan enkel noodzakelijk is

Thomas Vermaelen is wellicht nog langer uitgeschakeld dan de twee maanden die gister geopperd werd. De verdediger kwam na een kopduel met AZ-spits Graziano Pellè verkeerd terecht, verdraaide zijn linkerenkel en moest vlak voor rust vervangen worden. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws vertelt de Rode Duivel over zijn doktersbezoek. ,,Een echografie heeft aangetoond dat er een gewirchtsband in de enkel is gescheurd en dat er een stukje kraakbeen los zit”, aldus de 21-jarige Belg.

Vandaag (dinsdag) wordt hij opnieuw onderzocht ‘om te zien wat er juist scheelt’. Vermaelen gaat ondergaat een scan, maar zelf verwacht hij geen goed nieuws. ,,Ik houd rekening met een operatie. Er zijn nu eenmaal symptomen die niet liegen. De zwelling is wel afgenomen, maar de pijn is nog altijd niet te harden.”

Tot nu werd er gedacht dat Vermaelen twee maanden buitenspel zou staan. Mocht het echter tot opereren komen, dan gaat het herstel van de verdediger nog wat langer duren. De Belgische krant meldt in ieder geval dat hij zo goed als zeker een kruis kan zetten door de resterende EK-kwalificatieduels van de nationale ploeg in oktober en november.

Bron: ELF

Related posts