Heijblok, Urzaiz en Luque in de basis tegen Kozakken Boys

Erik Heijblok en Ismael Urzaiz zullen in de basisopstelling staan voor het KNVB Bekerduel, morgen (woensdag) tegen Kozakken Boys. Dat maakte Henk ten Cate zojuist bekend. ,,Misschien heb ik wel meer verrassingen in de opstelling’’, vertelde Ten Cate, die Jong Ajacied Marco van Duin meeneemt als reservedoelman. Dennis Gentenaar, normaal de tweede keuze achter Stekelenburg, kampt met een lichte rugblessure. Eerste doelman Stekelenburg krijgt een dag vrijaf.

Ook Luque is er in Werkendam vanaf de aftrap bij, terwijl de jongeren Siem de Jong en Mitchell Donald ook op speeltijd kunnen rekenen, zo verklapte de Ajax-trainer. ,,Ik wil de spelers die tot nu toe weinig hebben gespeeld, ook minuten laten maken.’’ Van onderschatting is geen sprake. ,,De wedstrijd tegen Kozakken Boys moeten we winnen. We nemen iedere tegenstander serieus.’’

De ‘verrassingen’ in het Ajax-elftal zijn deels ook terug te voeren op het aantal geblesseerde selectieleden. Thomas Vermaelen en Jaap Stam verblijven sinds zondag, het treffen met AZ, in de toch al overvolle ziekenboeg. Vermaelen heeft een enkelband gescheurd. Hij staat minimaal twee maanden aan de kant en moet mogelijk worden geopereerd. De kans is groot dat de Belg ook een schouderoperatie ondergaat. Vermaelen heeft al langer last van een schouderblessure. Stam kampt met een kniekwetsuur en moet ongeveer twee weken rust houden. Daarbij wordt Nicolae Mitea vandaag geopereerd aan zijn enkel.

,,In wedstrijden als deze heeft Ajax niet zoveel te winnen”, kijkt Heijblok vooruit naar de komende wedstrijd. De Noord-Hollander heeft geen last van plankenvrees. Het moet in Werkendam een fraaie bekeravond worden, met een goede afloop. ,,De club heeft juist alles te verliezen.’’ Na de ochtendtraining wist de doelman het zweet van zijn voorhoofd. De anderhalf uur durende oefensessie stond in het teken van positiespel. Heijblok kon flink aan de bak.

Na een solide optreden onder de lat bij Jong Ajax (maandag) wordt woensdag opnieuw vakwerk gevraagd van de Ajacied. Heijblok weet uit ervaring hoe zo’n bekerwedstrijd tegen een professionele tegenstander leeft bij een amateurclub. De geboren Wieringer stond lang onder de lat bij hoofdklasser Hollandia uit Hoorn. ,,Bij Hollandia heb ik Amstel Cupduels gespeeld tegen onder meer AZ, Haarlem en Cambuur Leeuwarden’’, kijkt de 29-jarige Ajacied terug.

Related posts