Boot: ‘Jaakke is een slechte voorzitter’

Basketbalcoach Ton Boot heeft geen goed woord over voor Ajax-preses John Jaakke. In een interview op de website van Sport Knowhow XL noemt hij Jaakke een ‘slechte voorzitter’. Ook het bestuur van SC Heerenveen krijgt een veeg uit de pan. Boot uitte eerder al kritiek op het bestuur van Ajax, na het incident waarbij Wesley Sneijder een tegenstander uitschold. Het bestuur reageerde toen niet corrigerend genoeg, oordeelde de coach. Sindsdien is de situatie niet veel beter geworden, vindt Boot. “Kijk, een goed bestuur haalt goede resultaten. Het is echt geen toeval dat Ajax voor de tweede achtereenvolgende keer de Champions League is uitgeknikkerd door een kleine club. Het zou toeval geweest zijn als ze het wél gehaald hadden.”

“John Jaakke is een slechte voorzitter”, vervolgt hij. “Een voorzitter hoort lijnen uit te zetten, en dat doet hij niet. De spelers van Ajax zijn slecht opgevoed en het bestuur is daar verantwoordelijk voor. Met opgevoede spelers bereik je betere resultaten.”

Ook bij Heerenveen zijn de spelers niet goed opgevoed, meent Boot. “Neem nu het geval Alves. Zo’n snotneus die de boel op bijna criminele wijze chanteert. Dat is toch werkelijk te gek om los te lopen?! En het bestuur doet niets, geeft althans geen duidelijkheid. Die Alves heeft gewoon schijt aan Heerenveen en iedereen die met de club te maken heeft. Maar dadelijk, als-ie weer op het veld staat en doelpunten maakt, staan de fans te juichen. Dat noem ik nu een voorbeeld van ‘slecht burgerschap'”.

Bron: FCUpdate.nl

Related posts