Penaltykiller Stekelenburg begint eindelijk echt punten te pakken

Maarten Stekelenburg ontpopte zich zondagmiddag tegen AZ tot de man van de wedstrijd. De Ajax-doelman keerde onder meer een strafschop van Mounir El Hamdaoui en gaf de assist voor de tweede goal van Luis Suárez. “Twee in een week, het gaat lekker”, grijnst Stekelenburg, die tegen Heracles Almelo ook een penalty stopte. De 25-jarige Haarlemmer lijkt te profiteren van de komst Carlo L’Ami, die deze zomer Fred Grim als keeperstrainer bij Ajax afloste. “Geen kwaad woord over Fred, want die samenwerking verliep prima. Maar met Carlo is de situatie geheel nieuw en dat bevalt me prima”, aldus de doelman tegenover FCUpdate.

Stekelenburg erkent dat hij met zijn reddingen een stevig fundament legde voor de Amsterdamse zege in Alkmaar. “Gezien het spel en de kansen was AZ dreigender. Wij kregen minder mogelijkheden maar scoren meer. Als we zo kampioen worden, dan is dat prima. Het resultaat is toch het belangrijkste. Mooi voetbal is een prima streven, maar als je verliest heb je er niets aan.”

“Maarten is goed bezig. Ik denk dat ik maar een weekje wacht tot ik weer een pingel neem op de training”, knipoogt Klaas Jan Huntelaar. “We zijn trouwens ook als ploeg duidelijk aan het groeien. De linies bewegen allemaal wat beter en spelers vinden elkaar gemakkelijker. Deze wedstrijd verliep in ons voordeel, maar het geeft uiteraard geen garanties voor het vervolg van de competitie.”

Related posts