Alles over AZ-Ajax: Tegen AZ ander team binnen de lijnen dan in Kroatië

Henk ten Cate wil nog niets kwijt over zijn plannen voor de topper in Alkmaar tegen AZ. De kans is evenwel groot dat Luis Suárez terugkeert in het basisteam van Ajax. De Uruguayaanse aanvaller was nog wisselspeler in het UEFA Cup-duel met Dinamo Zagreb van afgelopen donderdag. Voor velen kwam dat als een complete verrassing. Het had nogal wat voeten in de aarde Suárez los te weken bij zijn vorige werkgever FC Groningen.

“Dat hij een van de belangrijkste aankopen van dit seizoen is, is helemaal niet relevant”, reageert Ten Cate vandaag in het Algemeen Dagblad. “Het gaat om het resultaat. Ik kijk niet naar status, dat heb ik nog nooit gedaan. Ik stel een team samen waarvan ik denk dat het het hoogste rendement heeft.”

Tegen AZ staat er volgens Ten Cate een ander team binnen de lijnen dan donderdag in Kroatië. “AZ is namelijk een heel ander elftal dan Dinamo Zagreb. Je wilt hun spitsen niet te dicht op ons doel laten spelen. Daar zijn het te goede voetballers voor met veel scorend vermogen.” De oefenmeester wilde nog niet zeggen of Albert Luque en Suárez in de basis zullen beginnen tegen AZ. Ten Cate: “Laat je maar verrassen.”

Meer over het duel tegen AZ:
Ten Cate: ‘Ik kan niet om Van der Wiel heen’
Ajax behalve zonder zestal ook zonder Bakircioglu naar Alkmaar
Van Gaal angstig voor thuisduel tegen Ajax

Related posts