Ajax behalve zonder zestal ook zonder Bakircioglu naar Alkmaar

Henk ten Cate van Ajax kan zondag in de uitwedstrijd tegen AZ nog geen beroep op Kennedy Bakircioglu doen. De Zweed heeft nog te veel last van een buikspierblessure. Ook voor Edgar Davids, Leonardo, Jurgen Colin, Laurent Delorge, Nicolae Mitea en Edgar Manucharyan komt het duel in Alkmaar te vroeg.

Door deze blessures beschikt Ten Cate over dezelfde selectie, als eerder deze week tegen Dinamo Zagreb. Toch wil dat volgens de coach niet zeggen dat hij ook met hetzelfde elftal aan zal treden. “AZ is weer anders dan Dinamo, speelt ander voetbal. Ze hebben goede aanvallers die we bij ons doel vandaan moeten zien te houden.”

Ten Cate weet niet precies wat hij moet verwachten van AZ. “Wat ik lees is dat AZ nog niet het elftal is van vorig jaar. Ze lijken kwetsbaarder, maar dat kan zondag natuurlijk anders zijn”, aldus de coach van de Amsterdammers.

Related posts