Zeer defensief Ajax wint in Zagreb: 0-1 (Incl. foto’s en video)

Ajax heeft zich in Zagreb een uitstekende uitgangspositie verschaft. De zeer defensief ingestelde Amsterdammers hadden aan een opleving van Dennis Rommedahl genoeg om het plaatselijke Dinamo te verslaan (1-0).

Ajax speelde zeer defensief met eigenlijk dubbele backs; aan de ene kant stond Heitinga rechtsback en Ogararu rechtshalf. Aan de andere kant was Vermalen de back en Emanuelson de linkermiddenvelder. Gregory van der Wiel speelde in het hart van de verdediging naast Jaap Stam. Op het middenveld stond Maduor naast Gabri centraal en in de 4-4-2 opstelling waren Huntelaar en Rommedahl de enige aanvallers.

De eerste confrontatie tussen de twee Champions League-afvallers verdiende eigenlijk geen winnaar. Kansen waren schaars en goed voetbal was ver te zoeken. Ajax graafde zich veelvuldig in en de Kroaten waren nauwelijks bij machte om de Amsterdamse muur te doorbreken.

De Amsterdammers gingen uiteindelijk met de zege aan de haal door een ietwat gelukkige treffer van Dennis Rommedahl. De Deen ontving de bal na ruim een uur in de loop van Klaas-Jan Huntelaar, omspeelde oud-doelman van PSV Georg Koch met meer geluk dan wijsheid en schoof het leer vervolgens binnen.

De kleine kansjes voor Dinamo werden onschadelijk gemaakt door de foutloos keepende Maarten Stekelenburg. Ajax kreeg nog een mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Huntelaars snoekduik kwam net iets te laat na de scherpe voorzet van invaller Luis Suarez.


Rommedahl op weg naar de 0-1

Dinamo Zagreb (Kro) – Ajax (Ned) 0-1 (0-0)
62. Rommedahl 0-1

Scheidsrechter: Lannoy (Fra)
Toeschouwers: 38.000
Kaarten: Geel: Vukojevic (Dinamo Zagreb) en Maduro (Ajax).

Opstelling Dinamo Zagreb:
Koch; Etto, Schildenfeld, Drpic en Cale; Vukojevic (70. Guela), Vugrinec (46. Sokota), Modric en Pokrivac; Balaban en Sammir.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Heitinga, Van der Wiel, Stam en Vermaelen; Ogararu, Gabri, Maduro en Emanuelson; Rommedahl (78. Suarez) en Huntelaar (84. Luque).

Related posts