Ten Cate: ‘We kwamen hier niet voor de schoonheidsprijs’

Ajax voldeed uitstekend aan de opdracht die coach Henk ten Cate woensdag gaf. De coach was na de overwinning op Dinamo Zagreb (0-1) in de eerste ronde van de UEFA Cup blij met het resultaatvoetbal dat zijn ploeg had gespeeld. “We kwamen hier niet voor de schoonheidsprijs”, stelde Ten Cate na afloop. “We kwamen voor een goed resultaat. Ik ben heel erg blij met de zege. Het is niet eenvoudig om hier een duel te winnen.”

Ten Cate koos voor een strategie met acht verdedigend ingestelde spelers. “Dat vonden we nodig. We dachten dat dit de beste manier was om te winnen. Dit is Europees voetbal. Het gaat alleen om overleven. De rest is niet belangrijk”

Van der Wiel
Ik ben daarom heel blij met de zege. Liever zo winnen dan de pannen van het dak spelen en met nul tegen nul gelijkspelen. Ik vond het goed om te zien dat mijn spelers zich ook aan een tactisch plan kunnen houden. Gregory van der Wiel speelde fantastisch als centrale verdediger. Die jongen is pas negentien jaar maar je kon niet zien dat hij vandaag in een Europees toernooi debuteerde.”

Rommedahl
Ten Cate vond ook dat zijn keuze van Dennis Rommedahl voor Luis Suarez goed uitpakte. “Dennis heeft met zijn snelheid veel gevaar gesticht. Hij maakt natuurlijk ook het enige doelpunt. Aan Hedwiges Maduro kon je vandaag trouwens ook niet zien dat hij de laatste tijd weinig heeft gevoetbald. We zijn er nog niet, maar we hebben een goed stap richting de groepsfase van de UEFA Cup gezet.”

Related posts