Emanuelson en Luque fit voor duel tegen ‘favoriet’ Zagreb

Urby Emanuelson en Alberto Luque hebben woensdag in Kroatië de laatste training van Ajax voor de wedstrijd tegen Dinamo Zagreb zonder problemen doorstaan. Deelname van beide spelers aan het UEFA Cup-duel was twijfelachtig. De Nederlandse linksback kampt met knieklachten en Luque had last van zijn lies.

Jaap Stam en George Ogararu zijn ook hersteld van de wedstrijd op het Tukkerse kunstgras. Ten Cate mist wel Kennedy Bakircioglu (buikspier), Laurent Delorge (achillespees), Edgar Davids (beenbreuk), Leonardo (knie), Edgar Manucharyan (lies), Nicolae Mitea (enkel), Jurgen Colin (rug) en Robbert Schilder (keelontsteking).

Coach Henk ten Cate verwacht een lastige wedstrijd: “We zullen in het eerste duel met Dinamo Zagreb de schade beperkt moeten houden”, stelde Ten Cate zich kwetsbaar op. „En dan moeten we kijken of we thuis iets kunnen beslissen. Het wordt moeilijk.”

Dinamo favoriet
Aan de vooravond van het duel in het onoverdekte Maksimir-stadion van Zagreb bleek dat de uitschakeling door Slavia Praag nog steeds nadreunt bij Ajax. Zelfs bij de welbespraakte trainer Ten Cate hebben branie en bluf inmiddels plaatsgemaakt voor bescheidenheid. „Dinamo start morgen als favoriet”, verklaarde de oefenmeester die een maand geleden nog zeker wist dat Ajax van Slavia Praag zou winnen. „Dinamo heeft ook een veel betere ploeg dan Slavia.”

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Ogararu, Stam, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Heitinga, Suarez en Vertonghen; Rommedahl en Huntelaar.

Meer over dit duel:
Dinamo Zagreb-Ajax: Let op: Duel al om 18:30uur!!
Ten Cate neemt talent Siem de Jong(18) mee naar Zagreb
Ajax met gehavende selectie naar Kroatië; Emanuelson en Luque twijfelachtig
Ajax maakt zich op voor uitverkochte heksenketel
Stam en Suarez fit voor UEFA Cup-duel tegen Zagreb

Related posts