Ajax-fans overvallen door Zagreb-aanhang

Dat voetbal oorlog kan zijn, werd woensdag duidelijk in Zagreb. De selectie van Ajax trainde in stadion Maksimir als laatste voorbereiding op het UEFA Cup-duel van donderdag met Dinamo Zagreb, onder het oog van een groep meegereisde supporters. Tot zover niks aan de hand, ware het niet dat na afloop van de training door een groep beruchte aanhangers van Dinamo Zagreb, de aanval op Ajax-fans werd ingezet. Zo’n twintig aanhangers van de Kroaten, de Big Blue Boys, overvielen een groepje van vijf Ajax-supporters. Met bivakmutsen kwamen ze plotseling uit de donkere hoeken van het stadion gerend.

Eerder op de middag waren al vier meegereisde fans in elkaar geslagen door de BBB. Niemand raakte ernstig gewond, maar de schrik zat er meteen in en het incident bleek dus niet op zichzelf te staan. De Big Blue Boys zijn een beruchte groep, die zeker niet voor het eerst de aanstichter zijn van vechtpartijen. Het wordt de Ajacieden met klem afgeraden om zich morgen in het centrum van de stad te vertonen, uit angst voor nieuwe ongeregeldheden. Er zijn naar verluidt zo’n 150 tot 200 ajax-fans afgereisd naar Zagreb.

Related posts