Ajax met gehavende selectie naar Kroatië; Emanuelson en Luque twijfelachtig

Ajax reist woensdag met een gehavende selectie naar Zagreb, voor het treffen met Dinamo Zagreb. Trainer Henk ten Cate roept achttien of negentien spelers op. Negen Ajacieden verblijven in de Amsterdamse ziekenboeg. Het aantal selectiespelers dat de reis meemaakt naar de hoofdstad van Kroatië, hangt af van de laatste stand van zaken onder de geblesseerden. Zo is het twijfelachtig of Urby Emanuelson en Albert Luque inzetbaar zijn voor de komende UEFA Cupwedstrijd. Emanuelson kampt met een lichte blessure aan de buitenband van zijn linkerknie. Luque heeft klachten aan de linkerlies.

Beide Ajacieden lieten zich dinsdag wel zien op het trainingsveld, maar trainden iets korter dan de volledig fitte collega’s. Nicolae Mitea heeft nog steeds last van een kwetsuur aan zijn rechterenkel. De Roemeen trainde wel gewoon mee met de groep.
Leonardo (op de weg terug van een kruisbandblessure) en Jurgen Colin (rug) beperkten hun trainingsarbeid vandaag tot loopoefeningen. Beide spelers liepen ronden om het trainingsveld en werkten hersteloefeningen af met herstel- en conditietrainer Laurens Ebben en fysiotherapeut Ricardo de Sanders. Leonardo keerde sinds lange tijd terug op het gras naast de ArenA; hij revalideerde de voorbije maanden in Brazilië en op de Toekomst. Zijn herstel vordert gestaag, maar voor deelname aan de groepstraining is het nog te vroeg.

Fysiotherapeut Frank van Deursen begeleidde dinsdag Kennedy Bakircioglu. De Zweed kampt met een onwillige buikspier en moet het eerste UEFA Cupduel tegen de Kroaten zeker missen. Kennedy blijft daarom in Amsterdam. Laurent Delorge (rechter achillespees), Edgar Davids (beenbreuk) en Edgar Manucharyan (linkerlies) lieten zich vandaag niet zien op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. Ook zij zullen Dinamo Zagreb – Ajax missen.

Ajax vliegt woensdag om 10.00 uur naar Zagreb. Donderdagavond (18.30 uur) spelen Dinamo Zagreb en Ajax hun eerste duel in de eerste ronde van het UEFA Cuptoernooi. Donderdag 4 oktober volgt de return in de Amsterdam ArenA.

Bron: Ajax.nl

Related posts