Ajax maakt zich op voor uitverkochte heksenketel

Van de relatieve rust en ontspannenheid die rond de dinsdagtraining hing, zal donderdag geen sprake zijn. De afdeling kaartverkoop van Dinamo Zagreb bracht binnen twee uur tijd alle 40.000 kaarten voor het treffen met Ajax aan de man. ,,Alle Europese duels in Zuid-Europa zijn heksenketels’’, weet keeper Stekelenburg inmiddels uit ervaring.

Nog geen week terug was Stekelenburg met Oranje in de heksenketel van Tirana. Stekelenburg: ,,Tegen die invloeden moet je je wapenen. In Zagreb wordt het zeker niet makkelijk. Ik schat Dinamo als tegenstander ook hoger in dan Slavia Praag. Als ik donderdag tegentreffers kan voorkomen, en we maken er zelf een, zijn we goed bezig. Ik ben er in elk geval klaar voor, voel me goed. De sfeer is ook prima, dus daar kan het niet aan liggen’, aldus Stekelenburg op Ajax.nl

Glansvorm
In de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo etaleerde Stekelenburg zijn glansvorm. De doelman keerde zelfs een penalty van de Braziliaan Everton. De redding was overtuigend te noemen. ,,Je probeert de strafschopnemer de bal in een bepaalde hoek te laten schieten, bij Everton lukte dat’’, stelt Stekelenburg nuchter. ,,Ik maakte een dubbele schijnbeweging en kon de bal stoppen. Ook dat bewijst dat ik lekker in mijn vel zit. Daarom wil ik deze goede prestatielijn ook voor mezelf doortrekken.’’

Related posts