Jaakke in Studio Voetbal over G14, Adriaanse en organisatie en hierarchie binnen Ajax

Gisteravond was Ajax voorzitter Jaakke te gast bij het televisieprogramma “Studio Voetbal” en werd er gesproken over de ontwikkelingen binnen Ajax. De voorzitter van Ajax herhaalde nogmaals dat Co Adriaanse geen kandidaat zou zijn om een eventueel vertrekkende Henk ten Cate op te volgen. Deze uitspraak deed hij al eerder in de verschillende media. Jaakke deelde mee dat Technisch directeur Martin van Geel, ook Co Adriaanse niet terug zou willen als zijnde de nieuwe hoofdtrainer. De geruchten gingen dat Van Geel zou pleiten voor de komst van Adriaanse. Van Geel en Adriaanse werkten bij Willem II en AZ zeer succesvol samen.

Een groot deel van het gesprek ging over de organisatiestructuur van Ajax. De nut van de ledenraad werd sterk in twijfel getrokken omdat mensen niet zomaar lid kunnen worden en als dank, als zij wel uitverkoren waren, minder critisch durfden te zijn uit angst weer gewipt te worden. Ook werd Ajax verweten arrogant en koud te zijn. Jaake sprak dit alles tegen.

Jaakke wist verder te melden dat Ajax en PSV ervoor gepleit hebben Feyenoord als derde Nederlandse club toe laten treden tot de G14. De G14 zal binnenkort uitgebreidt worden naar 40-50 clubs en volgens Jaakke zorgden Ajax en psv er, met succes, voor dat Nederland een derde plek krijgt toegewezen, daar waar dat eerder niet in de plannen van de G14 lag. Volgens Jaakke past Feyenoord gezien het palmares beter bij de G14 dan AZ dat slechts de laatste jaren goede resultaten behaald.

Related posts