Opnieuw belabberd Ajax wint dankzij fraaie goal Huntelaar: 0-1(Incl. foto’s+video)

Met een halve omhaal voorkwam Klaas-Jan Huntelaar zaterdagavond in de slotfase van de uitwedstrijd bij Heracles dat Ajax de komende dagen in een crisissfeer moet toeleven naar de uitduels met Dinamo Zagreb en AZ. De schamele 0-1 zege biedt echter allerminst houvast voor een goede afloop van een loodzware week.

Huntelaar maakte zijn prachtige doelpunt een kwarttier voor tijd op een moment dat Ajax serieus moest vrezen voor puntenverlies. Net als tijdens de laatste wedstrijd tegen FC Groningen (2-2) maakte de bekerwinnaar onbedoelde duidelijk dat het nog geen oplossing voor het vertrek van Wesley Sneijder heeft gevonden.

Ajax kreeg in de eerste helft slechts twee mogelijkheden. Doelman Martin Pieckenhagen kreeg in de negende minuut een schot van Urby Emanuelson slecht onder controle. De keeper had in de 31e minuut geluk dat de doelpoging van Luque in het zijnet belandde. Het puntloos aan de wedstrijd begonnen Heracles, dat de van Hertha BSC gehuurde Srdjan lakic liet debuteren, kreeg voor rust de beste mogelijkheid voor de openingstreffer. Het ontging scheidsrechter Roelof Luinge in de 41e minuut niet dat Ricky van den Bergh in het strafschopgebied van Ajax over de knie van Emanuelson ging. Everton kon doelman Stekelenburg echter niet vanaf elf meter verschalken.


Heracles mist een penalty


Albert Luque in actie


De magistrale omhaal van Huntelaar


Vreugde uitbarsting bij de doelpuntenmaker


Laat je horen!!!

Blessure Suarez
Ajax incasseerde vlak na rust een nieuwe tegenvaller toen Suarez na een duel met Looms naar zijn hamstring greep. Trainer Ten Cate aarzelde in de aanloop van de belangrijke duels van komende week tegen Dinamo Zagreb en AZ geen moment. Hij wisselde de smaakmaker uit Uruguay voor Dennis Rommedahl. Ook de blessuregevoelige Stam mocht even later voor Hedwiges Maduro plaatsmaken.

Ajax vreesde voor een nieuwe tegenslag maar werd weer eens gered door Huntelaar. In de 76e minuut had de topscorer aan een halve kans voldoende voor een doelpunt. Ajax had daarna in blessuretijd nog geluk dat Ragnar Klavan vanaf grote afstand op de lat schoot.

Niet goed gevoetbald
Trainer Henk ten Cate constateerde zaterdagavond na afloop van de zege op Heracles (0-1) dat zijn ploeg opnieuw niet goed had gevoetbald. „Het was heel matig. We mogen alleen blij met de omhaal van Huntelaar en de drie punten zijn.”

Excuus
Ten Cate voerde wel een excuus voor het slechte optreden van zijn ploeg op. „We misten opnieuw veel spelers”, doelde hij op de blessures van Edgar Davids, Leonardo, Nicolae Mitea, Laurent Delorge en Kennedy Bakircioglu.

Tijdens de wedstrijd op het kunstgras in Almelo moest Ten Cate nog George Ogararu en Jaap Stam met blessures vervangen. „Ogararu klaagde weer over zijn hamstring. Jaap had overal pijn”, aldus Ten Cate die nog niet weet over welke spelers hij tijdens de duels van komende week met Dinamo Zagreb en AZ kan beschikken.

Heracles-Ajax 0-1 (0-0)
76. Huntelaar 0-1

Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 8500
Kaarten: Geel: Emanuelson, Gabri (Ajax), Lakic (Heracles)
Opmerkelijk: (’41) Everton mist penalty

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, George Ogararu (’46 Jurgen Colin), Jaap Stam (’69 Hedwiges Maduro), Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Gabri, John Heitinga, Jan Vertonghen, Luis Suárez (’55 Dennis Rommedahl), Klaas-Jan Huntelaar, Albert Luque

Opstelling Heracles:
Pieckenhagen, Wuytens, Boakye, Bosnar, Looms, Bridji, Maas, Van de Bergh, Klavan, Everton, Lakic

Related posts