Bericht Heitinga naar Sevilla uit 2005, Ajax boos op blad ELF

Er is bij Ajax vandaag enige consternatie ontstaan over een interview met John Heitinga dat in maandblad ELF verscheen (zie eerdere bericht). Hierin werd gemeld dat John Heitinga bevestigde dat het Spaanse Sevilla een officieel bod had uitgebracht op hem van negen miljoen euro. Het bod zou gedaan zijn vlak voor het sluiten van de transfertermijn. Binnen Ajax werd dit bericht met verbazing ontvangen, zo laat men ons weten. Henk ten Cate heeft zelf vandaag direct contact gezocht met de betreffende journalist van ELF om opheldering te vragen. Wat blijkt: Het is allemaal een misverstand. Het gaat om een oud bericht uit september 2005 toen er daadwerkelijk iets speelde rond Heitinga en Sevilla (zie bericht).

Waarschijnlijk omdat het komkommertijd is op het gebied van nieuwtjes hebben enkele journalisten gemeend een beetje te mogen smokkelen met vadertje tijd. Er is dus geen sprake van een officieel bod onlangs! Wellicht kunnen de diverse media dit ook rectificeren….met bronvermelding! ;-))

Related posts