Ajax zonder Bakircioglu, Schilder en Delorge tegen Heracles maar met Stam

Vorig seizoen werd hij nog gespaard voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Kunstgras en de gewrichten van Jaap Stam , dat gaat niet goed samen, besloot Ajax destijds. Maar komende zaterdag is de aanvoerder van de Amsterdammers gewoon van de partij in Almelo. “We zijn nu niet in de positie om spelers te sparen,” verklaarde trainer Henk ten Cate zich nader. “We moeten met onze sterkste ploeg spelen en daar hoort Jaap uiteraard bij.”

Ten Cate zal geen beroep kunnen doen op Kennedy Bakircioglu. De Zweed liep een blessure op tijdens de interland tegen Denemarken.”We weten niet hoe lang Kennedy eruit is”, aldus trainer Henk ten Cate. “Maar op dit moment kan hij weinig. Hij traint niet, kan alleen behandeld worden. We hebben vijf aanvallers tot onze beschikking. Eén van hen gaat hem vervangen.” Ook Robbert Schilder, vorig jaar door Ajax nog verhuurd aan Heracles, ontbreekt. Schilder herstelt van een virale infectie, nadat hij de voorbije dagen ruim vier kilo was afgevallen. ,,Als ik me zaterdag goed voel, ga ik wel naar de wedstrijd kijken. Uiteindelijk hoop ik niet meer dan een wedstrijd te hoeven missen. Wel jammer dat ik precies de wedstrijd tegen Heracles mis. Afgelopen seizoen zat ik ook uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen Ajax een schorsing uit. Het was mijn enige schorsing van dat seizoen.’’

George Ogararu is wel weer beschikbaar; de Roemeense back is hersteld van zijn hamstringblessure. Edgar Davids (beenbreuk) en Leonardo (gescheurde kruisband) maken naar verwachting eind deze maand hun rentree.

Klik hier voor nog meer over dit duel

Related posts