Oranje verslaat Albanië in slotseconde. Ook andere (ex-)Ajacieden in actie

Het Nederlands elftal heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië met 0-1 gewonnen. Op aangeven van Urby Emanuelson maakte Ruud van Nistelrooy in blessuretijd de winnende treffer voor Oranje. Emanuelson was in Tirana de enige Ajacied die in actie kwam voor de formatie van bondscoach Marco van Basten. De vleugelverdediger viel in de 65ste minuut in voor Wilfred Bouma en gaf een klein half uur later de voorzet waaruit Van Nistelrooy de 0-1 maakte. John Heitinga, tegen Bulgarije nog basisspeler, moest zich vanwege privé-omstandigheden afmelden voor de wedstrijd. Keeper Maarten Stekelenburg moest genoegen nemen met een rol op de reservebank.

Wesley Sneijder liep tijdens het duel in groep G tegen een gele kaart aan en is de volgende wedstrijd (tegen Roemenië) geschorst. Datzelfde geldt voor ex-Ajacied Mario Melchiot en Robin van Persie. Nederland is dankzij de zege dicht bij kwalificatie voor het EK 2008. Net als koploper Roemenië heeft Oranje twintig punten uit acht wedstrijden. Bulgarije staat derde met achttien punten uit negen duels. De beste twee ploegen gaan door.

In poule A gaf België tegen Kazakstan een 0-2 voorsprong uit handen. De wedstrijd in Almaty eindigde in 2-2. Bij de Rode Duivels stond Ajacied Thomas Vermaelen in de basis. Zijn ploeggenoot bij Ajax; Jan Vertonghen, viel na een uur in. De Belgen staan na tien wedstrijden vijfde in de groep.

Denemarken boekte een eenvoudige 4-0 zege op Liechtenstein. Ajacied Dennis Rommedahl was verantwoordelijk voor de assists bij de 1-0 en de 3-0. Alle treffers vielen in de eerste helft. De Denen staan vierde in poule F met veertien punten uit acht wedstrijden. Het Zweden van Ajacied Kennedy Balircioglu staat eerste met negentien punten. De koploper won woensdag een oefeninterland tegen Montenegro met 1-2 onder andere dankzij een treffer van ex-Ajacied Markus Rosenberg.

Related posts