Luque staat te trappelen: ‘Met z’n allen voor veel doelpunten zorgen’

Albert Luque wil bij Ajax opnieuw de voetballer worden die hij was in Spanje: een dominante aanvaller met een uitstekende traptechniek en een neusje voor de goal. ,,Alles staat nu in het teken van Ajax.” Volgens Luque heeft de aanvalslinie van Ajax veel potentie, al beseft hij dat er tijd nodig is voordat iedereen op elkaar is ingespeeld. ,,Drie van de vier vaste aanvallers zijn nieuw: Kennedy, Suárez en ik. Alleen Huntelaar speelt al langer bij Ajax. Het is nu nog een beetje aftasten, maar ik weet zeker dat we met z’n allen snel voor heel veel doelpunten gaan zorgen,” zo zegt hij op de Ajax.nl.

De in Barcelona geboren voetballer is op meerdere posities in de aanval inzetbaar. Hij heeft veel ervaring aan de linkerkant, maar kan net zo goed uit de voeten achter de spitsen. Een specifieke voorkeur heeft hij niet. ,,Ik speel waar de trainer me nodig heeft”, zegt hij bescheiden. ,,Als het moet kan ik tijdens een wedstrijd ook wisselen met Suárez. Dat deden we tegen Groningen ook al een aantal keer.”

Te trappelen
Twee seizoenen zonder basisplaats. Daar moest verandering in komen. Toen Ajax met een concreet bod kwam, hoefde Luque dan ook niet lang na te denken. ,,Er was interesse van meerdere clubs, ook uit Nederland, maar Ajax had zeker mijn voorkeur. Het is een grote club in Europa, die ik eigenlijk al mijn hele leven met belangstelling volg.” Bij Ajax moet Luque terugkeren op zijn oude niveau. Het niveau dat hij had in de Primera División, bij Mallorca en Deportivo. ,,Luque staat te trappelen”, liet Henk ten Cate onlangs nog weten over de dadendrang van zijn nieuwste speler. ,,Hij wil dolgraag aan de voetbalwereld laten zien wat hij kan.”

Nog niet helemaal perfect
De 29-jarige aanvaller maakte vorige week zondag tegen FC Groningen zijn debuut in het roodwitte Ajax-shirt. ,,Het was geen goede wedstrijd”, blikt hij terug op het duel dat in 2-2 eindigde. ,,Bij mij liep het nog niet helemaal perfect en ik merkte dat het team nog een beetje aangeslagen was na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League. Veel spelers zaten misschien nog met hun hoofd bij die wedstrijd in Praag. Logisch: als je wordt uitgeschakeld voor zo’n belangrijke competitie is dat een hele klap.”

Luque heeft er alle vertrouwen in dat hij snel zijn draai vindt in het team van Ten Cate. ,,Door alle interlands is het deze periode lekker rustig bij de club. Ik kan nu een beetje wennen en werken aan mijn fitheid. Als iedereen weer terug is, gaan we er met z’n allen fris tegenaan. Er staan de komende weken een paar belangrijke wedstrijden op het programma: Dinamo Zagreb, AZ.”

Related posts