Opnieuw pleidooi Jaakke voor mental coaching

John Jaakke benadrukt na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag opnieuw het belang van mentale weerbaarheid. De voorzitter van Ajax zegt in Sportweek dat hij verder onderzoek wil doen naar de mogelijkheden voor mentale coaching binnen de club. Mentale weerbaarheid vormde negen maanden geleden nog de rode draad door de nieuwjaarstoespraak van Jaakke.

“Dat is een stokpaardje van me, dat we verder moeten berijden”, zegt de preses nu. “We zijn kennelijk niet in staat op cruciale momenten te brengen wat nodig is. Dat kan een mentale kwestie zijn. We moeten kijken hoe we dat kunnen verbeteren.” In de jeugdopleiding is Ajax dit seizoen begonnen met mental coaching, in een later stadium zal dat ook bij de A-selectie gebeuren.

Trainer Henk ten Cate juicht de ontwikkeling toe. “Maar de belangrijkste vraag die je bij iedere speler moet stellen is: heeft hij genoeg voetballende kwaliteiten om op dit niveau te spelen? Daarna ga je kijken naar zijn mentale kwaliteiten. En dan nóg: in topsport wint niet altijd de beste. En het gaat om winnen. Als ons dat twee keer niet lukt tegen Slavia Praag, heb je niks te zoeken in de Champions League. Zo simpel is het.”

Bron: AjaxOnline

Related posts