Ajax weigerde Boakye naar Heerenveen te laten vertrekken

Heracles mag Ajax dankbaar zijn dat Emmanuel Boakye uiteindelijk in Almelo heeft getekend. De verdediger was immers al rond met SC Heerenveen, maar ondervond tegenwerking van Ajax. Alles wees er op dat Boakye zijn loopbaan zou voortzetten in het blauw-witte shirt van Heerenveen. “We waren al rond, alleen deed Ajax lastig. Dat begreep ik niet, want ze hadden eerder aangegeven dat ik mocht vertrekken”, aldus Boakye.

“Er heerste binnen Ajax verdeeldheid over mijn toekomst. Maar Ajax is voor mij niet de enige profclub in Nederland”, vertelt Boakye in Sportweek. De Ghanese verdediger besloot uiteindelijk voor drie seizoenen te tekenen bij Heracles, waar hij eerder op huurbasis speelde.

Onlangs kwam naar buiten dat Technisch directeur Martin van Geel graag verder wilde met Boakye maar dat Henk ten Cate de voorkeur gaf aan Jurgen Colin op de rechtsbackpositie (zie eerder bericht).

Related posts