Van Basten stuurt Huntelaar en Emanuelson naar huis

Bondscoaches Marco van Basten en John van ’t Schip hebben Klaas Jan Huntelaar en Urby Emanuelson naar huis gestuurd. De twee Ajacieden behoren tot de zes afvallers voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Ibrahim Afellay, Kew Jaliens, Henk Timmer en Rafael van der Vaart waren de andere ‘gelukkigen’. De aan zijn kuit geblesseerde Van Vaart blijft vandaag en morgen wel bij de groep om verder te werken aan zijn herstel. Het zestal blijft overigens stand-by met het oog op het treffen met Albanië, aanstaande woensdag.

Van Basten: “Zoals eerder aangegeven, was het voor ons niet makkelijk te kiezen. De onderlinge verschillen in deze groep zijn erg klein. Hoewel het een vervelende ervaring is voor de betreffende jongens, kunnen we met z’n allen terugkijken op goede trainingsdagen.”

Oranje speelt in het kader van kwalificatie voor Euro 2008 morgen, zaterdag 8 september, eerst tegen Bulgarije in de Amsterdam ArenA. De aftrap in de ArenA is om 20.30 uur. Vier dagen later – op woensdag 12 september – wacht de volgende EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Albanië. Plaats van handeling is het Qemal Stafa Stadion in Tirana, waar om 20.45 uur wordt afgetrapt.

Related posts