Opnieuw klachten ongevraagd lastig vallen door Sponsor Bingo Loterij

De afgelopen tijd komen er alweer diverse klachten binnen bij de SVAjax van supporters die ongevraagd benaderd worden door de Sponsor Bingo Loterij. In maart van dit jaar heetft de AFCA Supportersclub Ajax al om opheldering gevraagd (zie bericht). Echter blijven wij ons er over verbazen dat Ajax de adresgegevens van haar ‘klanten’ ongevraagd en te pas en te onpas aan haar sponsoren verstrekt. De supporters worden door een callcentermedewerker gebeld uit naam van Ajax (‘U spreekt met xxx van Ajax!’) met de vraag of ze loten willen kopen voor de Sponsorloterij.

De Sponsor Bingo Loterij heeft een overeenkomst met de ECV, de overkoepelende organisatie van betaald voetbalclubs. Via deze overeenkomst kan de loterij tweemaal per jaar beschikken over het relatiebestand van de diverse clubs. De callcentermedewerkers bellen dus namens de Sponsor Bingo Loterij en niet uit naam van Ajax!

Wil jij niet benaderd worden voor dergelijke acties? Stuur dan een mailtje naar info@ajax.nl waarin je duidelijk aangeeft voortaan niet meer benaderd te willen worden door sponsors van Ajax en/of ECV. Er wordt dan in het systeem aangegeven dat je geen interesse hebt in toekomstige mailingen of telefonische acties. Belachelijk dat je zelf actie moet ondernemen maar dat schijnt zo te horen in deze commerciële wereld!

Related posts