Ajax vond Braziliaans supertalent Renato Augusto(19) te duur

Ajax heeft het de afgelopen transferperiode niet aangedurfd om Renato Augusto van Flamengo te contracteren. De 19-jarige Braziliaan wordt door velen gezien als de nieuwe Kaká. Hij moest echter wel twaalf miljoen euro kosten. Augusto speelde vorig seizoen totaal 35 wedstrijden voor Flamengo, waarin hij vijf keer scoorde. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij de leider op het middenveld. Ook Ney Franco, de coach van de Braziliaanse voetbalploeg, denkt dat Augusto een sensatie in Europa zal worden. ‘Het maakt niet uit bij welke club hij zal tekenen. Hij zal de nieuwe Kaká worden.’

Vele Europese topclubs zijn ook geïnteresseerd in Augusto. Manchester United bracht zelfs tevergeefs een bod uit. In het tot medio 2012-lopende contract van de Braziliaan is een gelimiteerde transfersom opgenomen. Volgens Voetbal International mocht de rechtspoot dus ook voor twaalf miljoen euro vertrekken.

Related posts