Ten Cate wilde Braafheid en vervanger voor Davids maar Van Geel sprak veto uit

Henk ten Cate wilde deze zomer Edson Braafheid van FC Twente overnemen. Technisch directeur Martin van Geel zag hier echter geen heil in, zo meldt Sportweek. Ten Cate wilde zijn achterste linie deze zomer versterken met de voormalig Utrecht-speler. Ook wenste hij een vervanger aan te trekken voor de langdurige geblesseerde Edgar Davids. In beide gevallen sprak Van Geel zijn veto echter uit. Volgens Sportweek is het tweetal het vaker oneens over potentiële versterkingen. Zo zouden Jürgen Colin en Albert Luque aanbevolen zijn door Ten Cate, waar Van Geel op de proppen kwam met Dennis Rommedahl en Ismael Urzaiz.

Ten Cate hierover: “Het is wheelen en dealen in dit soort gevallen. Als je een lijst met potentiële versterkingen maakt, is het onmogelijk dat je allemaal met dezelfde namen komt aanzetten. Daar gaan Martin en ik dan over in discussie. Zo gaat dat bij elke club met een trainer en een technisch directeur. Zo’n discussie is alleen maar gezond. Alleen wordt er bij Ajax door de buitenwacht altijd meer aandacht aan geschonken dan bij andere clubs.”

Related posts